Om oss

Vi är ett företag med fäste i Värmlands skogar. Ta reda på hur greenwood skapades och hur vi etablerat relationer med nyckelspelare inom pappersindustrin. 

Från skog till Greenwood

Vår historia

Pål Skjetne

Vår grundare är Uppfinnaren Pål Skjetne från Norge. Han har utvecklat ett miljövänligt kärnmaterial till bland annat
hyllor, väggar och dörrar som både är starkare och lättare
än traditionella byggmaterial. Från att han tidigare haft
verksamheten i Helsingborg så flyttade han till Värmland för att med nya bolaget Ecopals IP AB starta en kommersiell resa tillsammans med Rottneros och Sting Bioeconomy.

Det var när Pål Skjetne jobbade inom möbelbranschen som idén att utveckla lättare hyllor föddes. Han såg ett behov att hitta någonting som är starkare, lättare och mer miljövänligt än dagens tunga hyllor.
Sagt och gjort så började han experimentera och tog fram
kärnmaterialet Greenwood som är baserat på pappersmassa format som äggkartonger.

Vår VD

Theodor Håkansson

Theodor kommer ursprungligen från Täby men flyttade till Karlstad 2018 för att studera personalvetenskap med inriktning företagsekonomi och fastnade sedan för värmlands skogar. Han har sedan tidigare studerat design och produktutveckling och har ett stort tekniskt intresse. Blandningen av det tekniska intresset och tidigare säljerfarenheter gjorde honom perfekt för jobbet.

Rottneros Packaging

Den tekniska lösningen

Rottneros Packaging är idag en ledande aktör inom formpressad pappersmassa. Dem har under 15 års tid utvecklat egen teknologi för våtformning av massa. Detta är vi på Ecopals otroligt glada för. Rottneros kom in som delägare och partner i Ecopals 2021 och har bidragit med den tekniska lösningen för att Greenwood ska fungera. Vi gillar att dem alltid har en utgångspunkt i att använda lokala och hållbart förädlade råmaterial från skogarna i Värmland och att dem tror på oss mindre spelare i branchen. Dem bidrar inte bara med en teknisk lösning utan även med otrolig kunskap och erfarenhet inom branchen och kontaktnät som hjälper oss framåt. 

Våra samarbetsparter

Sting stöttar startups och affärsidéer inom området bioekonomi, tjänster eller produkter som på ett eller annat sätt kan bidra till att inte förbruka jordens ändliga resurser. Dem stöttar därmed oss på Ecopals med allt från hur man gör en pitch till kontaktnät! 

Innovation Park erbjuder en kreativ miljö där du får energi, inspiration och kan utvecklas tillsammans med andra. Där vi på Ecopals vill befinna oss! Idag sitter vår VD Theo på Innovatinpark och får ta del av allt från event till affärsrådgivning.

Här kan du läsa om vad vi gör